De vakjury van Picturama

Vakkundige jurering

Bij elke editie van Picturama vindt de jurering plaats door een onafhankelijke vakjury. Deze jury bestaat telkens uit professionals uit de kunstwereld. De exacte samenstelling van de vakjury wordt overigens pas bekend gemaakt bij de uitreiking van de prijzen. Per categorie worden een aantal werken genomineerd. De jury bepaalt de winnaars uit deze genomineerden en bepaalt wie de winnaar wordt van de Picturama Ereprijs Gemeente Leudal.

Wedstrijdreglement

In het wedstrijdreglement is onder andere beschreven dat een toelatingscommissie bepaalt welke kunstwerken tot Picturama worden toegelaten. Deelnemen kan in de categoriŽn: Landschap, Stilleven, Figuur en portret, Fantasie of Beeldhouwerswerk/sculptuur.
Het reglement voor 2017 vindt u hier: wedstrijdreglement.pdf

Juryrapport

De jury rapporteert haar beoordeling van de kunstwerken in een juryrapport dat bij de prijsuitreiking eveneens publiek wordt gemaakt. In het juryrapport wordt elk van de genomineerde werken vannuit een vakkundig perspectief beschreven. Daarbij wordt o.a. gekeken naar de keuze van onderwerp (authenticiteit, originaliteit), inleving en verwerking van het onderwerp, techniek, vorm/kleur, ordening/compositie en plasticiteit. Ook beoordeelt de jury de mate waarin het werk de toeschouwer weet te raken en te boeien plus de bewogenheid en betrokkenheid van de maker bij het werk.
Klik hier voor het juryrapport uit 2017 (pdf).
Klik hier voor het juryrapport uit 2015 (pdf).

Ereprijs 2017

De winnaar van de Picturama Ereprijs Gemeente Leudal 2017:
Ger Hermans met 'Township II'.
Ger Hermans met Township II

Ereprijs 2015

De winnaar van de Picturama Ereprijs Gemeente Leudal 2015:
Angret Meij met 'Vrij #1'
Angret Meij (Tegelen)

© Stichting Picturama  |  contact  |  disclaimer